OM UTBILDNINGEN
Vardagsolyckor är en kurs för dig som vill få kunskaper om hur kommunen jobbar med att förebygga vardagsolyckor. Du får lära dig om hur man kan förebygga olyckor i hemmet och fritidsmiljön. Risker och riskbeteende som finns hos särskilt utsatta grupper, till exempel barn, äldre och människor med funktionsnedsättning ingår även i kursen.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Kursen Vardagsolyckor ger dig kunskaper om hur kommunen jobbar med att förebygga vardagsolyckor. Du får lära dig om hur man kan förebygga olyckor i hemmet och fritidsmiljön. Risker och riskbeteende som finns hos särskilt utsatta grupper, till exempel barn, äldre och människor med funktionsnedsättning ingår även i kursen.
Kursen Vardagsolyckor ger dig kunskaper om:
- Kommunens regler och ansvar för att förebygga olyckor.
- Grunderna för kommunens systematiska säkerhetsarbete.
- Olycks- och skadebilden i samhället.
- Olyckor som inträffar i hem- och fritidsmiljö och hur de kan förebyggas.
- Risker och riskbeteende som finns hos särskilt utsatta grupper, till exempel barn, äldre och människor med funktionsnedsättning.
Bra att veta:
- Kursen Vardagsolyckor ingår som en valfri kurs i Barn- och fritidsprogrammet.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du fått grundläggande kunskaper om regler och förebyggande av vardagsolyckor.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.