×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

KÖP DIN WEBBKURS

Hos oss kan du köpa kurser på gymnasienivå som du läser helt på distans och som följer Skolverkets riktlinjer. Kurserna vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom ett ämne på egen hand, till exempel språk eller ekonomi.

Efter genomförd kurs får du ett kursintyg, d.v.s inte ett betyg. Önskar du ett betyg kan du genom din kommun eventuellt begära prövning (dvs examination) i det ämne som du läst.

HUR GÅR DET TILL?

Kurserna finns tillgängliga i vår lärplattform Novo som du får tillgång till när du köpt din kurs. Kursen läser du på egen hand på distans. Alla uppgifter görs i vår lärplattform där du även hittar allt kursmaterial. Lärplattformen har du tillgång till dygnet runt och du testar dig själv i övningar och prov allt eftersom kursen pågår.

Du kommer få en yrkeslärare kopplad till din kurs som rättar dina inlämningar. Köper du kursen som privatperson så utgår inget betyg, men vid avslutad kurs kan du boka in en prövning hos din hemkommun och på så sätt erhålla ett betyg i kursen. För mer information om prövning rekommenderar vi dig att ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun.

SKA DU SKRIVA HÖGSKOLEPROVET?

Vår högskoleprovskurs är vår mest populära webbkurs.

Kursen innehåller massa olika övningar, inspelade lektioner och texter som är framtagna av Hermods kunniga lärare. I kursen tränar du dig på provets olika delar; NOG, KVA, XYZ, DTK, LÄS, ELF, MEK och ORD. Högskoleprovskursen läser du på distans i din egen takt under en sexmånadersperiod via vår utbildningsplattform Novo.

DETTA INNEHÅLLER HP-KURSEN:

  • Kännedom och kunskap om högskoleprovets alla delar
  • Material med många olika övningar
  • Lära dig att disponera provtiden på rätt sätt
  • Olika tips och trix inför provdagen
  • Inspelade lektioner och texter
  • En kurs utvecklad av Hermods kunniga lärare
  • Tillgång till kursen i 6 månader
  • Testa dina kunskaper om och om igen

För att lyckas på högskoleprovet är det viktigt att vara förberedd samt att vara ute i god tid med sina förberedelser. Att plugga till högskoleprovet handlar till lika delar om att vara effektiv som att plugga på rätt saker. Allra störst chans att höja dina chanser har du genom att öva på högskoleprovet och träna extra hårt på de ämnen där du vet att du är svagast inom.

Första gången du skriver provet är det inte ovanligt att vara nervös och osäker på hur upplägget av provet ser ut. Att redan innan provet veta hur du disponerar provtiden på bästa sätt, vilka delar provet innefattar och kunna plugga till högskoleprovet olika delar kommer att ge dig bättre förutsättningar. Du kan skriva högskoleprovet hur många gånger du vill. Många väljer att skriva provet flera gånger för att förbättra sitt resultat.

Notera att högskoleprovet i sig inte ger högskolebehörighet. Du måste fortfarande ha fullständiga gymnasiebetyg för att kunna söka in till högskoleutbildningar.