×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Utvecklingen av Hermods Yrkeshögskola

Hermods Yrkeshögskolas resa startade redan innan 2009 då konceptet Kvalificerad Yrkesutbildning (KY) gjordes om till Yrkeshögskola (YH).

På den här tiden fanns det dock endast ett par utbildningar på ett fåtal orter att välja bland för en intresserad studerande, närmare bestämt Byggproduktionsledare och Företagssäljare i Stockholm samt Kvalificerad Trädgårdsmästare i Karlskrona.

Här inleddes den tillväxtresan som vi sedan dess befunnit oss på och från den modesta starten med 3 utbildningar och 2 orter 2009 så är Hermods Yrkeshögskola idag en av Sveriges viktigaste utbildningsanordnare med marknadsledande position inom flera utbildningsområden, något vi är otroligt glada och stolta över.

Hermods Yrkeshögskola erbjuder idag utbildningar inom de flesta utbildningsområden:

  • Vård och omsorg
  • Teknik och tillverkning
  • Samhällsbyggnad och byggteknik
  • Ekonomi, försäljning och administration
  • Trädgård och Logistik

Vi består idag av knappt 100 klasser och ett 40-tal olika utbildningar med utgångspunkt ifrån 8 fysiska orter. Lund, Helsingborg, Malmö, Karlskrona, Göteborg, Örebro, Stockholm och Östersund samt ett antal satellit och distansorter. Varje år följer vi med spänning över 2000 studerande på deras resa mot en ny yrkesroll och det är alltid lika roligt och givande att vara med och bidra både till våra studerande och till Sveriges näringsliv och kompetensförsörjning.

Utbildningsformat som erbjuds är framför allt YH-program, YH-kurser samt uppdragsutbildningar.

YH-programmen är på 1, 1,5 eller 2 år och erbjuds i bunden form, på distans och som hybrid där de studerande själva kan välja om de vill vara på plats eller på distans. YH-kurser är kortare utbildningar på allt från ett par veckor upp till 90 poäng (ca 1 år på halvfart) och erbjuds i flexibelt format och anpassat efter en målgrupp som jobbar parallellt med sina studier.