BRA ATT VETA OM HERMODS YRKESHÖGSKOLA OCH YRKESUTBILDNINGAR

Att läsa en yrkesutbildning på yrkeshögskola har blivit allt mer populärt! Det är inte så konstigt med tanke på att utbildningarna i stor grad kombinerar teori med praktik (LIA), vilket resulterar i att 9 av 10 studerande får jobb direkt efter examen. Läs artikeln som förklarar fler fördelar med Hermods Yrkeshögskola (YH) för dig som studerande.

VAD ÄR EN YRKESUTBILDNING?

Yrkesutbildningar eller YH-utbildningar är utbildningar på högskolenivå med praktisk inriktning som ger dig som studerande möjligheterna att lära dig ett yrke inom en bransch med stor chans att få en anställning när du är klar. Utbildningarna är specifikt framtagna, ofta i tätt samarbete med näringslivet för att tillgodose arbetsmarknadens behov. Utbildningen kombinerar teori med stora delar praktik ─ lärande i arbete (LIA), där du som studerande praktiserar på ett företag som är verksamma inom den bransch som du studerar.

FÖRDELARNA MED YRKESUTBILDNINGAR

Yrkesutbildningar på yrkeshögskolan har många fördelar. Som tidigare nämnts, tas utbildningarna fram tillsammans med näringslivet för att matcha arbetsmarknadens behov. Det stora inslaget av praktisk utövning, lärande i arbete (LIA) möjliggör att du redan under studietiden skaffar dig erfarenhet inom branschen. Relevant erfarenhet är många gånger just det som arbetsgivare efterfrågar vid anställning. Detta resulterar i att 9 av 10 studerande får jobb direkt efter examen. Fler fördelar med Hermods YH-utbildningar är att du har möjlighet att välja mellan att studera flexibelt på distans, som hybridlösning (hybridutbildning) eller på plats för vissa utbildningar. På så vis finns möjligheten för dig att kombinera studierna med en nuvarande anställning eller din livssituation i övrigt, då du inte behöver vara på plats för att genomföra utbildningen.

LIA UTOMLANDS

Som studerande på Hermods YH har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period utomlands, i en annan stad i Europa. Av oss får du all hjälp och stöd du behöver inför, under och efter din LIA utomlands. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa. Om du är nyfiken och vill läsa mer om hur det fungerar att göra LIA utomlands, klicka här.

HUR ANSÖKER JAG TILL EN YRKESUTBILDNING?

För att vara behörig att ansöka till en utbildning krävs grundläggande högskolebehörighet, i vissa fall krävs särskilda förkunskaper. Krav om förkunskaperna skiljer sig åt beroende på utbildning, läs mer under respektive utbildning på hemsidan för att ta redan på vad som gäller för just den utbildningen som du är intresserad av. Har du inte de förkunskaperna som utbildningen kräver sedan tidigare finns det särskilda preparandkurser som du kan läsa för att bli behörig att ansöka till en utbildning. Du kan läsa mer om preparandkurser här.

Du ansöker snabbt och enkelt via ett webbformulär på Hermods hemsida. Läs mer här. Ansökan öppnar 5 februari och håller öppet för ansökan till i början av maj, besked om antagning sker i juni och kursstart är till hösten (augusti/september).