×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

SÅ ANSÖKER DU TILL HERMODS YH

Datum för när ansökan öppnar: 1 Februari 2022

Datum för när ansökan stänger: 25 Maj 2022

Datum för när du får ditt antagningsbesked: 22 Juni
(beskedet kommer från yh-antagning)

Se nedan hur du går tillväga för att göra din ansökan.

1

SKAPA ETT KONTO

Innan du registrerar din ansökan måste du skapa ett konto på yh-antagning.se, vårt antagningssystem. Detta gör du genom att ange din e-postadress och ditt personnummer vilket leder till att du får ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk. Klicka på aktiveringslänken för att registrera ditt konto.

För att skapa ett konto i yh-antagning, klicka här.

2

REGISTRERING AV ANSÖKAN

För att registrera din ansökan loggar du in på yh-antagning.se med det konto som du har skapat. När du registrerar din ansökan måste du ange namn, adress och kontaktuppgifter. Dessa uppgifter används för att verifiera vem du är och för att vi ska kunna kontakta dig. Du behöver bara uppge dessa uppgifter första gången du söker en utbildning.

3

FÄRDIGSTÄLL ANSÖKAN

Nästa steg är att ladda upp de ansökningshandlingar som krävs för utbildningen. Vilka ansökningshandlingar som krävs beror på vilken utbildning du sökt. Saknar du full behörighet och inte kan ladda upp alla dokument som krävs, kan du fortfarande skicka in din ansökan. Du kan sedan komplettera din ansökan i efterhand om du exempelvis läser en kurs på Komvux eller en av våra preparandkurser. Glöm inte att skicka in din komplettering innan sista ansökningsdatumet.*

 

4

LÄMNA IN ANSÖKAN

När du laddat upp alla ansökningshandlingar som efterfrågas så lämnar du in din ansökan. När ansökan är inlämnad kommer vi att behandla den så snart som möjligt och kontakta dig om du behöver komplettera med något. Därefter får du ditt antagningsbesked. Lycka till!

*Betygsdokument kan du begära ut från den skola du har studerat vid, via stadsarkivet eller via antagning.se. Arbetslivserfarenhet intygar du via ett anställningsbevis som understryker under hur lång period du arbetat, i vilken omfattning du har arbetet och vilken befattning du har haft.

JAG HAR SKYDDAD IDENTITET

Har du skyddad identitet och ska ansöka till Hermods Yrkeshögskola kan du höra av dig till vår antagningsenhet som hjälper dig att gå vidare med din ansökan.

Malin Eriksson, Antagningsenheten
malin.eriksson@academedia.se