×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS I VÄXJÖ

Växjö är med sina 90 000 invånare Smålands näst största stad. Staden är bland annat känd för sin vackra domkyrka, som uppfördes under tidig medeltid. Växjö med Linnéuniversitet är en modern och expansiv universitetsstad där människor från olika kulturer möts.

På Hermods i Växjö kan du läsa vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på distans men även i klassrum. Vi erbjuder även svenska för invandrare (sfi). När du är klar med sfi kan du fortsätta med svenska som andraspråk på både grundläggande och gymnasial nivå.

Du ansöker till vuxenutbildningen via din hemkommun.

Affärsutveckling och ledarskap Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I VÄXJÖ

På Hermods komvux i Växjö kan du läsa kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på distans och i klassrum. På plats i våra lokaler i Växjö finns vår utbildningsledare som hjälper dig att få en bra studietid hos oss. Utbildningsledaren hjälper dig så att du får en bra introduktion, rätt stöd under din utbildningstid samt hjälper dig vidare för att nå dina utbildningsmål.

Vår skola ligger på Norra Järnvägsgatan 12. Du kan även nå oss via telefon.

Vårt telefonnummer är: 010-142 15 00

Våra telefontider:

 • Måndag kl. 9.00-10.00
 • Tisdag kl 12.30-13.30
 • Onsdag kl 9.00-10.00
 • Torsdag kl 9.00-10.00

För dig som läser kurser mot vård- och omsorgsprogrammet samt yrkesutbildningen till undersköterska ska kontakta ansvarig för vård och omsorg, Yumna Ali. Du når henne på följande kontaktuppgifter:

Telefon: 08-410 254 08
E-post: yumna.ali@hermods.se
Telefontider: Måndag-torsdag kl 9.00-15.00

Vi svarar på övriga tider i mån av tid.

PLUGGA I KLASSRUM

Hermods komvux i Växjö är ensamma om att kunna erbjuda kurser i matematik med undervisning i klassrum! Vi erbjuder även kurser inom svenska och svenska som andraspråk med behöriga lärare.

Hos Hermods komvux i Växjö kan du läsa kurser i följande ämnen i klassrum:

 • matematik
 • biologi
 • naturkunskap
 • kemi
 • fysik
 • spanska
 • samhällskunskap
 • historia
 • religion
 • engelska.
 • svenska
 • svenska som andraspråk i klassrum

PLUGGA PÅ DISTANS

Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distansutbildning ett bra alternativ för dig! Hermods komvux i Växjö erbjuder över 200 kurser som du kan läsa på distans. Studerar du på distans kan du på ett enkelt sätt kombinera studier med annat i ditt liv som till exempel arbete, familj eller resande. Vi erbjuder kurser inom flera olika ämnesområden. Alla kurser är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande.

Det är även möjligt att studera till undersköterska på distans.

Ansökan sker via Växjölöftet vuxenutbildning.

STUDERA VIA VÅR DIGITALA LÄRPLATTFORM

Du pluggar i vår webbaserade utbildningsplattform Novo och har kontakt med lärare och andra kursdeltagare via plattformen, e-post eller telefon. För att plugga på distans behöver du ha en dator med internetuppkoppling.

HUR GÅR DET TILL?

Din distansutbildning finns tillgänglig dygnet runt och du kan studera oberoende av var du befinner dig. Du läser utbildningen i vår webbaserade utbildningsplattform Novo, där har du personlig kontakt med lärare, handledare och andra kursdeltagare. I Novo hittar du studieguider, testa-dig själv-uppgifter, prov, ljud- och videoklipp samt uppdrag. En lärare rättar alla dina uppdrag (inlämningsuppgifter) och svarar på frågor du har under utbildningen.

Du kan påbörja din distansutbildning året runt och studera i den takt som passar dig.

HUR ANSÖKER MAN

SOCIALA MEDIER

För dig som studerar på komvux i Växjö finns en grupp på Facebook som du kan gå med i, sök på Hermods VUX Växjö. Där kan du få information och hålla dig uppdaterad om vad som händer i verksamheten.

Kontakta oss


YRKESUTBILDNING PÅ HERMODS I VÄXJÖ

Behovet av behörig arbetskraft inom vård och omsorg är stort och vården behöver tusentals nya undersköterskor inom den närmaste framtiden. Att utbilda dig till undersköterska är en möjllighet att få ett jobb efter att du slutfört din utbilning.

På Hermods i Växjö kan du studera flexibelt till undersköterska på distans.

Utbildning till undersköterska

Hermods i Växjö erbjuder dig möjligheten att studera till undersköterska på ett flexibelt sätt. Du kan själv välja i vilket tempo du vill göra utbildningen. Vi erbjuder följande studietakt:

 • 100%
 • 75%
 • 50%
 • 25%

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)

I utbildningen ingår det apl. Inför din apl-period får du chansen att träna praktiska moment såsom lyftteknik, ta blodtryck, lägga om sår, sätta kateter och ta blodprov.

För att ge dig så bra förutsättningar som möjligt att träna på praktiska moment inför din praktik kommer vi att hålla till i vårt fullutrustade metodrum. Där har vi tillgång till ett stort utbud av utrustning och material.

ANSÖKAN

Du söker Vård- och omsorgsprogrammet genom Växjölöftet. Besök Växjölöftets hemsida för att göra din ansökan.

Hermods erbjuder Öppet hus för dig som är intresserad. Då kan du få hjälp av oss med din ansökan, se våra lokaler och ta en kopp kaffe och fika.

Välkommen till oss på Norra Järnvägsgatan 12!

Kontakta oss


VÄLKOMMEN TILL HERMODS SFI I VÄXJÖ

På Hermods Sfi i Växjö kan du ta första steget till din nya framtid i Sverige. Studera sfi på dina villkor med hjälp av hängivna lärare och modern teknik. Över 5000 personer studerar sfi på Hermods idag. Det kan du också göra - ta chansen!

På Hermods i Växjö kan du läsa sfi både i klassrum och på distans om du vill jobba samtidigt som du studerar! Även om du läser på distans så är du alltid välkommen att komma till skolan och delta i lektionerna där om du vill det.

Nu finns möjligheten att studera Sfi på kvällstid hos Hermods i Växjö. Lektionerna ligger två dagar i veckan:

 • Måndag kl 17.00-20.00
 • Tisdag kl 17.00-20.00

I Växjö erbjuder vi:

Hos oss kan du även välja att läsa studiespåret. Det betyder att du kan kombinera sfi med en eller flera kurser på grundläggande nivå. Då kan du till exempel läsa sfi på förmiddagen och den grundläggande kursen på eftermiddagen. Du kommer att få fler möjligheter att prata svenska under dina studier. Om du väljer att läsa på det här sättet så får du ökade kunskaper och det behövs i samhället.

Hermods erbjuder också möjligheten att kombinera sfi med en kurs i praktisk digital kompetens. Då får du lära dig:

 • Starta- och stänga av datorn.
 • Stänga ned fönster och därefter logga ut från datorn
 • Internetsökning
 • Hitta webbadresser
 • Logga in i Novo (vår lärplattform)
 • Navigera i Novo (vår lärplattform)
 • Bläddra bland fönster, fram och tillbaka
 • Utföra enkla kommandon i Word och Powerpoint
 • Skapa, skicka, ta emot E-post
 • Utföra enkla internettjänster såsom att logga in med bank-id

INTRODUKTION OCH STUDIER

Första steget för att börja studera sfi är ett samtal för att ta reda på ditt mål med dina studier, dina kunskaper, hur din livssituation ser ut och vad du vill i framtiden. Utifrån det skapas din studieplan som du studerar efter. Dina studier är individuella och lärarledda lektioner kombineras med delar som du gör hemifrån via din dator.

På plats i våra lokaler finns vår utbildningsledare som du träffar under din första tid, vars uppgift är att hjälpa dig att få en bra start och att komma igång med dina studier på Hermods. Efter din grundliga introduktion kan du börja resan mot att nå dina mål tillsammans med din lärare och även dina kurskamrater.

EFTER STUDIERNA

Hos Hermods i Växjö kan du fortsätta att studera grundläggande och gymnasial vuxenutbildning när du är klar med dina sfi-studier. Du kan fortsätta dina studier på distans via utbildningsplattformen Novo men vi erbjuder även kurser i klassrum. Väljer du att läsa på distans finns möjligheten att få handledning och hjälp med dina studier av lärare på plats här i Växjö.

Studiebesök

Om du har frågor och vill veta mer om hur det är att läsa sfi på Hermods i Växjö är du välkommen att boka tid för ett studiebesök. Då får du veta mer om hur det är att studera på Hermods i Växjö och se dig om i våra lokaler. Du får även träffa vår rektor, vår utbildningsledare och våra lärare. Om du har några frågor om dina studier kan du ställa dem direkt till vår personal på plats.

Du bokar tid med vår rektor Peter Sandin.

ANSÖKAN

Ansöker till sfi på Hermods i Växjö gör du via Växjölöftet vuxenutbildning. Du kan även besöka dem på Kronobergsgatan 18.

SOCIALA MEDIER

Hermods sfi Växjö finns även på Facebook. Följ oss gärna där för information och för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i vår verksamhet.

Kontakta oss


NYHETER I VÄXJÖ

Här kan de följa vad som händer på Hermods i Växjö.

Nya kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter för SFI-elever

Ni som läser Sfi på Hermods ska i fortsättningen använda er av nedanstående telefonnummer för att komma i kontakt med Yumna Ali (ansvarig SFI):

Telefon: 08-410 254 08
Telefontid: Må-tor: 09.00 -15.00
E-post: yumna.ali@hermods.se

Kontaktuppgifter för VO-elever 

Ni som läser yrkesprogrammet Vård- och omsorg på Hermods ska i fortsättningen använda er av nedanstående telefonnummer för att komma i kontakt med Yumna Ali (ansvarig vård och omsorg)

Telefon: 08-410 254 08
Telefontid: Må-tor: 09.00 -15.00
E-post: yumna.ali@hermods.se

Studera sfi på kvällstid

Nu finns möjligheten att studera Sfi på kvällstid hos Hermods i Växjö. Lektionerna ligger två dagar i veckan:

 • Måndag kl 17.00-20.00
 • Tisdag kl 17.00-20.00

NYA TELEFONTIDER

Vi strävar alltid efter att ge våra elever snabb återkoppling. För att göra återkopplingen ännu snabbare har vi skapat specifika telefontider då ni kan ringa vår studieledare Anna Estner. Det är Anna ni ska vända er till när ni behöver göra studieförändringar (avbrott, förlängningar, förkortningar, flytta fram startdatum, kursplanera etc).

Våra telefontider:

 • Måndag kl. 9.00-10.00
 • Tisdag kl 12.30-13.30
 • Onsdag kl 9.00-10.00
 • Torsdag kl 9.00-10.00

På övriga tider hänvisar vi först och främst till mailen.

Ovanstående information hittar ni också under "Mitt Hermods" på Novo. Där står det också mer specifikt när och i vilka ärenden ni ska vända er till Anna (studieledaren) respektive Peter (rektorn).

Följ med i vad som händer inom Hermods vuxenutbildning och sfi i Växjö. Här presenterar vi vad som händer hos oss.

Nya kurser att läsa i klassrum

Sedan 2023-01-16 kan du nu även läsa följande kurser i klassrum, dagtid:

 • Biologi 1
 • Biologi 2
 • Kemi 1
 • Kemi 2
 • Fysik 1a
 • Fysik 1b1
 • Fysik 1b2
 • Fysik 2
 • Fysik 3

Nya kurstider för sfi

Från och med januari 2023 är det nya schematider för sfi, svenska för invandrare. Sfi-kurs C har nya schematider:

 • Måndag- torsdag kl 08.15-12.00 (ingen undervisning på fredagar)

Övriga sfi-kurser har schema:

 • Måndag-fredag kl 9.00-12.00

Kontakta oss