×

 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Vill du ha ett yrke där du kombinerar service, hälsa och rådgivning? Som apotekstekniker arbetar du med att ge råd och service till apotekskunder gällande allt från receptfria läkemedel till hygien- och hudvårdsprodukterApoteksmarknaden expanderar och behovet av kvalificerad personal som kan egenvårdsrådgivning är stort. Yrket passar dig som är serviceinriktad, noggrann och ansvarsfull och som har ett intresse för hälsovård. Förutom serviceaspekten är det viktigt att som apotekstekniker kunna avgöra när en kund kan behandlas med egenvård eller bör hänvisas vidare till sjukvården.  

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Utbildningen bedrivs på distans 

Denna utbildning bedrivs på distans med utgångspunkt i Karlskrona eller Umeå. Distansstudier innebär att du självständigt ansvarar över din studietid.  

 

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande använder vi oss av metoden flipped classroom. Det innebär att stora delar av materialet är förinspelat och att lektionstid därmed används för övningar och diskussioner i syfte att reda ut problem och frågetecken samt fördjupa lärandet. Föreläsningar, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via vår lärplattform eller via Teams.  

 

Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen totalt fyra fysiska träffar som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för klassen och utbildare att träffas.  

 

Utbildningen innehåller tre LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.  

 

En tredjedel av utbildningen gör du ute på en arbetsplats

Utbildningen innehållertvåLIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildningdå du fårarbetslivserfarenhet och får in en fot in på arbetsmarknaden redan under studietiden.

 

Gör din LIA utomlands

Som studerande på Hermods Yrkeshögskola har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period i en annan stad i Europa.Vi ger dig all hjälp och stöddu behöver inför, under och efter din LIA utomlands.Som studerande får duekonomiskt stöd för resa, boende och uppehåll under hela perioden. Du bestämmer själv om du vill hitta en LIA-plats utomlands på egen hand eller om du vill att Hermods hjälper dig med kontakterna. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa.

 

Kurser   

 • Butiksekonomi och försäljning, 20 yhp 
 • Egenvård, 80 yhp 
 • Examensarbete, 15 yhp 
 • Introduktion, 5 yhp 
 • Kundbemötande, 15 yhp 
 • LIA 1 – Logistik och varuhantering, 25 yhp 
 • LIA 2 – Egenvård, 45 yhp 
 • LIA 3 – Recepthantering, 10 yhp 
 • Livsstilsfaktorers påverkan på hälsan, 20 yhp 
 • Logistik och varuhantering, 10 yhp 
 • Medicinsk grundkurs mot farmaci, 25 yhp 
 • Recepthantering och registrering, 30 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat apotekstekniker, apotekschef eller läkemedelskonsulent.  

 

Utbildningen ger dig bland annat kunskap och kompetens inom: 

 

 • läkemedelskunskap samt kroppens uppbyggnad och funktion 
 • ledning och ansvar för den dagliga driften på ett apotek 
 • butiksekonomi, varuhantering samt försäljning och service 
 • tystnadsplikt, sekretess och patientsäkerhetslagen 
 • folkhälsa och sambanden mellan hälsa, levnadsvanor, sjukdom och läkemedel  
 • hälsofrämjande åtgärder utifrån kundens livsstil och behov 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 

 • Naturkunskap 2 
 • Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 

 

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  

Välj ort