×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Sahar har hittat motivationen genom studier på Hermods

När Sahar gick på gymnasiet fick hon inte ta ut en examen på grund av att hon inte genomförde vissa kurser. Livet kom emellan med jobb, familj och annat men nu är hon på väg att ta sin gymnasieexamen efter komvuxstudier på Hermods i Linköping.

Tidigare har skolan varit ångestladdat för mig då jag alltid varit högpresterande men ändå inte fullgjort mina uppgifter. Nu trivs jag bättre när jag studerar Komvux på Hermods där jag kan fokusera på ett ämne i taget och har en handledare som stöttar mig.

Sahar Khalili

Sahar växte upp i Boden och flyttade till Linköping som 12-åring där basket tidigt blev hennes stora intresse, både som tränare och aktiv spelare. Vid 18 års-ålder började Sahar arbeta som projektledare för föreningen KFUM Linköping där hon än idag arbetar för att öppna upp och sänka trösklarna till föreningslivet för att fler tjejer och kvinnor, oavsett bakgrund, ska inkluderas inom idrotten.

-Eftersom jag började arbeta i ung ålder och engagera mig inom föreningslivet och stora samhällsfrågor valde jag att inte prioritera gymnasiet då det tog för mycket av min tid och ork, säger Sahar. 

Komvuxstudier ett bättre alternativ för Sahar

Förutom Sahars engagemang i föreningslivet och arbete var det även mycket annat som kom emellan, vilket gjorde att hon inte kunde slutföra sin examen. Hon berättar att många lärare var frustrerade eftersom de såg stor potential i henne. För några år sedan kände Sahar att hon vill få klart sin gymnasieexamen och började studera på Hermods Komvux i Linköping efter att en studie- och yrkesvägledare rekommenderat Hermods. 
-Det är väldigt skönt att studera på Hermods och att kunna styra sin egna tid passar mig mycket bättre än hur det var under gymnasiet. Jag har även ett lugn här med handledare och lärare som har stort förtroende för mig. 

Avslutningsvis, varför är det viktigt för dig att göra klart din gymnasieexamen? -En gymnasieexamen är grunden till mycket även om det inte är allt. Jag har ett bra jobb nu men om jag i framtiden vill utbilda mig vidare på högskola eller universitet finns möjligheten för mig att söka, avslutar Sahar med att säga.   


Foto: Fotograf Satu

Om elev

Namn:: Sahar Khalili
Utbildning:: Komvux fristående kurser