×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Jag vill ge något tillbaka till samhället

På två år har Kathrine Myrestad klarat alla kurser på svenska för invandrare (sfi), samtidigt som hon tagit en gymnasieexamen i samhällsvetenskap. Nu drömmer hon att utbilda sig på socionomprogrammet vid Malmö universitet för att sedan kunna arbeta som kurator i framtiden

Jag är väldigt nöjd över att jag studerar på Hermods Komvux i Malmö. Här kan jag studera i en snabbare takt och gör allt på distans.

Katherine Myrestad

Katherine kommer ursprungligen från Rumänien men har bott i Spanien i 15 år. För några år sedan flyttade hon och hennes familj till Sverige. Idag bor hon ensam med sin son och började 2019 att studera sfi för att lära sig svenska. Hon klarade alla sfi-kurser inom några månader och började direkt när hon var klar att läsa in en svensk gymnasieexamen inom samhällsvetenskap som hon blir klar med i januari nästa år. Samtidigt som hon studerar på heltid arbetar hon också som kontaktperson hos Malmö Stad.

- Det som gör att jag trivs på Hermods är att allt känns väldigt personligt trots att de är på distans och handledarna är väldigt bra. Jag kan starkt rekommendera att studera här, säger Katherine.

Viktigt att fira framgångar

Att ha disciplin och rutiner är viktig för att lyckas med sina studier. Det menar Katherine som lyckats läsa två utbildningar samtidigt som hon varit ensamstående mamma.

- Jag själv studerar alltid när mitt barn är på förskolan och när han har gått och lagt sig på kvällen.
När jag är klar med ett uppdrag är jag noga med att ta en paus och vila. Sen brukar jag fira med att göra något roligt som belöning.

Vad har du för framtidsplaner efter dina studier?

- Jag drömmer om att läsa socionomprogrammet vid Malmö universitet. I framtiden skulle jag vilja arbeta som kurator och hjälpa människor som har det svårt. Jag vill ge något tillbaka till samhället som jag tycker Sverige har gjort för mig och min familj. Sverige är ett fantastiskt land med många möjligheter inom både jobb och utbildning.

Om elev

Namn:: Ibrahima Traore
Utbildning:: Undersköterska Hermods Stockholm Södra