×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

BYGG OCH MÅLERI - ETT EFTERTRAKTAT YRKE

I takt med en växande befolkning och ökade krav på väl fungerande infrastruktur så är bygg- och måleribranschen ständigt i behov av kompetent och utbildad personal. Det byggs som aldrig förr, såväl bostäder som kontor och vår nuvarande infrastruktur med bland annat vägar och räls behöver både underhållas samt utvecklas för att möta nya krav och behov. Vill du utbilda dig inom ett framtidsyrke och bli eftertraktad på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning? Då ska du läsa någon av våra gymna­siala yrkesutbildningar som ger dig arbetslivserfarenhet under tiden som du utbildar dig! 

HUR FUNGERAR DET ATT LÄSA EN YRKESUTBILDNING INOM BYGG OCH MÅLERI PÅ HERMODS?

Våra yrkesutbildningar inom bygg och måleri startar flera gånger om året. Du läser teoretiska studier i klassrum och praktiska studier i bygghallen samt via arbetsplatsförlagt lärande (apl) men i vissa kommuner läser du utbildningen helt på distans men med obligatorisk apl. Apl innebär att en del av utbildningen sker direkt hos ett företag på en arbetsplats där du har en handledare på företaget som hjälper dig. Genom att erbjuda utbildningar med närhet till näringslivet ökar chanserna för att få jobb direkt efter att utbildningen är avslutad. 

För att kunna fokusera på studierna och inte behöva vara orolig för att din privatekonomi ska lida under utbildningstiden är utbildningen till målare CSN-berättigad. För att läsa mer om hur du ansöker om studiestöd och studiemedel, besök CSNs hemsida.

EFTER UTBILDNINGEN

En yrkesutbildning är ofta en säker väg till jobb. Möjligheten att spendera delar av utbildningen på en arbetsplats ger dig möjlighet att knyta kontakter och att utöva arbetet praktiskt.

MÅLARE

Framtiden ser ljus ut för dig som väljer att utbilda dig till målare. Siffror från Arbetsförmedlingen visar att det finns för få utbildade målare i förhållande till antalet arbetstillfällen och att det kommer att vara ett efterfrågat yrke även i framtiden. Det innebär att det finns mycket goda chanser till anställning direkt efter att du är klar med din utbildning. 

Som målare arbetar du med att skapa trivsamma miljöer för människor i deras arbete, hem och fritid. Du arbetar i varierande miljöer i alla delar av samhället, i allt från skolor till industrier, sjukhus och kontorslokaler. Med färg, pensel och roller arbetar du aktivt och den ena arbetsdagen är sällan den andra lik. Sommar innebär en hel del utomhusarbete medan vintertid vanligtvis innebär arbete inomhus. 

För att trivas som målare är det bra om du har ett praktiskt handlag och kan arbeta självständigt. Det är även nyttigt att vara en social och öppen person som gillar att umgås med kollegor och träffa kunder och fastighetsägare.

Studietakt
Studieform
Utbildningstyper
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra fristående kurser och yrkesutbildningar.