×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS I STOCKHOLMs län

Hermods erbjuder flera kurser, utbildningar och tjänster i Stockholms län, så som Komvux, svenska för invandrare (sfi) och Yrkeshögskola.

Vi har lång erfarenhet av utbildning för vuxna och utbildning på distans. Vårt uppdrag är att ge alla individer en möjlighet att utvecklas. Vi tar vårt uppdrag på stort allvar och som en av Sveriges största utbildningsaktörer är det vårt ansvar att lyckas. Vår passion är utbildning som är flexibel och anpassad efter era behov och förutsättningar.

KOMVUX på distans

Vuxenutbildning ska vara flexibel och passa dig och din vardag. Därför har vi vårt breda utbud inom Komvux Stockholms län på distans där du läser via vår digitala utbildningsplattform. Självklart så har du kontakt med våra engagerade och legitimerade lärare som guidar och hjälper dig under utbildningens gång. Du kan söka bland våra utbildningar i sökfiltret till höger. Du kan också läsa mer om våra enstaka kurser och yrkesutbildningar genom att klicka på knapparna nedan.

Du ansöker på din hemkommuns hemsida*. Här nere har vi listat länkarna till ansökningssidorna för kommuner som Hermods har avtal med i Stockholms län. När du gör din ansökan på kommunens hemsida väljer du Hermods som skola.

*kommunen där du är folkbokförd

Det här händer på Hermods komvux

Stockholms stad- sista ansökningsdag 15/12
15
december

Sista ansökningsdag

Missa inte att skicka in din komvuxansök...
Stockholms stad- sista ansökningsdag 19/1
19
januari

Sista ansökningsdag

Missa inte att skicka in din komvuxansök...

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola är alternativet för dig som vill läsa eftergymnasial utbildning som snabbt tar dig ut i arbetslivet. En yrkeshögskoleutbildning är kort och nischad mot en specifik yrkesroll samt har ett nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som behövs på arbetsmarknaden. Hermods Yrkeshögskola i Stockholm erbjuder utbildningar inom flera områden. Hos oss kan du studera både på distans och i klassrum, hel- eller halvfart.

SFI (SVENSKA FÖR INVANDRARE)

Behöver du lära dig svenska språket? På Hermods kan du läsa sfi. Sfi är gratis och du ansöker via din hemkommun.

Affärsutveckling och ledarskap Artificiell intelligens Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning CAD Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fotografisk bild Förberedande och orienterande Hotell och turism Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Teknik och tillverkning Transporttjänster Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

VÄLKOMMEN TILL HERMODS YRKESHÖGSKOLA I STOCKHOLM

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yh-utbildning hos oss!

YH-UTBILDNINGAR I STOCKHOLM

På Hermods Yrkeshögskola i Stockholm erbjuder vi flera utbildningar inom olika områden. Alla våra utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt kan du vara säker på att din utbildning är aktuell och gör dig anställningsbar.

Alla våra YH program i Stockholm hittar du här

KONTAKTA OSS

FRÅGOR OM ANSÖKAN?

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX STOCKHOLMS län

Hermods erbjuder komvux (vuxenutbildning) i Stockholm - komvux - för dig som bor i någon av kommunerna i Stockholms län.

För att ansöka om att börja studera på komvux distans Stockholms län så är det viktigt att du ansöker enligt de datum som gäller. De flesta kommuner i Storstockholm följer Stockholm stads ansökningsdatum men dubbelkolla gärna med din hemkommun om exakt vad som gäller där.

Hermods komvux distans Stockholms län

Hos Hermods kan du läsa komvux på distans i Stockholms län vilket betyder att du har kontakt med din lärare på webben. Distans på Hermods innebär att du studerar via vår lärplattform Novo där du genomför uppdrag med hjälp av studieguider. Uppdragen skickas in till våra duktiga webblärare som rättar dem. Kursen avslutas alltid med antingen skriftligt slutprov/nationellt prov som skrivs på plats, muntlig examination som genomförs via Zoom eller både och.

KOMVUX - GRUNDLÄGGANDE KURSER

Hos Hermods komvux Stockholms län kan du studera grundläggande utbildning i klassrum eller på distans i våra lokaler i Stockholm. Hermods finns i Liljeholmen, Alvik och Kista. På vuxenutbildningscentrum i Stockholms län kan du välja mellan grundläggande svenska som andraspråk, engelska eller matematik.

KOMVUX - GYMNASIALA KURSER

Hermods komvux Stockholm erbjuder kurser på gymnasial nivå. Du kan du välja mellan över 120 olika kurser. Hos oss hittar du kurser i svenska som andraspråk, engelska, matematik, ekonomi, fysik, IT, handel, administration med mera. Du läser via webben i vår lärplattform Novo och din lärare följer dig genom kursen.

KOMVUX -YRKESUTBILDNING

Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Just nu erbjuder vi endast dessa yrkesutbildningar via Ekerö kommun:

  • Barnskötare/elevassistent bas
  • Barnskötare påbyggnad
  • Elevassistent påbyggnad
  • Undersköterska
  • Vårdbiträde

ANSÖKAN OCH KURSSTARTER

För att kunna studera på Hermods komvux Stockholm - skicka in din ansökan till din hemkommun.

1

Välj kurs eller utbildning

Vi erbjuder grundläggande kurser, fristående gymnasiekurser och gymnasiala yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden. Våra kurser och yrkesutbildningar startar flera gånger om året och du kan välja att läsa på heltid eller deltid.

2

Ansök via din hemkommun

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Besök din hemkommuns hemsida och klicka dig vidare till vuxenutbildningen. Där framgår det vilket system de använder för ansökan. Gör ditt val, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss.

3

Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de ett beslut om antagning. Blir du antagen får du besked om det från kommunen och de informerar även oss på Hermods om dina kursval. Du registreras på den kurs eller den yrkesutbildning du valt.

4

Du får dina inloggningsuppgifter

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du inloggningsuppgifter till vår digitala lärplattform Novo.

5

Du börjar din utbildning

Du läser kursen/kurserna flexibelt i klassrum (Flex/närlärande) eller som distansutbildning. Du får tillgång till vår digitala lärplattform Novo där du har ett personligt studierum med kursinformation, studieguider, inlämningsuppgifter och kontakt med lärare.

Gymnasiala kurser startar var femte vecka. Grundläggande kurser har ingen sista ansökningsdag utan de startar varje månad.

HÖJ DITT BETYG GENOM PRÖVNING

Om du vill höja eller saknar godkänt betyg i en viss kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du på egen hand läser in kursen enligt kursplan och sedan ”tentar” av kursen. För komvux i Stockholm stad gäller:

  • Vi erbjuder möjlighet att göra prövning till alla kommuner vi har avtal med.
  • Prövning erbjuds två gånger per halvår.
  • En prövning kostar normalt 500 kr. Om du har ett icke godkänt betyg i kursen ifrån tidigare komvuxstudier är det kostnadsfritt.
  • Både vid skriftligt och muntligt prov krävs legitimation (fotolegitimation).

Kontakta oss


YRKESUTBILDNING PÅ HERMODS I STOCKHOLM

Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Är du intresserad av en praktisk yrkesutbildning? Hos Hermods i Stockholm hittar du yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid samt försäljning och service. Samtliga utbildningar är på gymnasial nivå.

GYMNASIAL YRKESUTBILDNING INOM VÅRD OCH OMSORG SAMT BARN OCH FRITID

Hermods vård- och omsorgsutbildning samt barn- och fritidsutbildning gör dig attraktiv i en bransch med ett stort behov av kompetent och behörig personal! För dig som önskar finns det även möjlighet att läsa Samhällskunskap 1a 1 och Svenska 1/Svenska som andraspråk 1

Du studerar på heltid och studerar på distans. Praktiska moment som utförs på plats sker på dagtid.

Utbildningarna startar fem gånger per år och du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja då med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategori Vård och omsorg eller Barn och fritid.

ANSÖKAN OCH KURSSTARTER

  • Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg och barn och fritid startar 5 gånger per år; i januari, mars, maj, augusti och oktober.
  • För att söka krävs att du har behörighet från grundskolan.
  • Du gör din ansökan hos vuxenutbildningen i din hemkommun, där du är folkbokförd.

UTBILDA DIG TILL UNDERSKÖTERSKA I STOCKHOLM

Vill du bli eftertraktad i en bransch med stort behov av behörig personal? Läs en utbildning inom vård och omsorg och utbilda dig till undersköterska hos Hermods i Stockholms län! Ansök via vuxenutbildningen i din hemkommun.

För dig som önskar finns det även möjlighet att läsa Samhällskunskap 1a 1 och Svenska 1/Svenska som andraspråk 1

Du läser till undersköterska på distans.

STUDIESTART OCH ANSÖKAN

Utbildningen startar fem gånger per år och du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja då med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategori Vård och omsorg.

Kurser som ingår i undersköterskeutbildningen

  • Social omsorg 1
  • Anatomi och fysiologi 1
  • Omvårdnad 1*
  • Hälso- och sjukvård**
  • Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1
  • Gerontologi och geriatrik*
  • Psykologi 1
  • Psykiatri 1
  • Svenska 1/Svenska som andraspråk 1
  • Samhällskunskap 1a 1
  • Anatomi och fysiologi 2
  • Social omsorg 2
  • Omvårdnad 2
  • Hälso- och sjukvård 2**
  • Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2
  • Psykiatri 2
  • Vård och omsorg specialisering *

*Kursen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande).
** Kursen innehåller HLR (hjärt- och lungräddning). I Hälso- och sjukvård 1 ingår vuxen-HLR och i Hälso- och sjukvård 2 ingår S-HLR vuxen och barn-HLR

De obligatoriska momenten så som HLR och metodövningar genomförs i våra lokaler på Lövholmsvägen 18. Du kan ta dig dit via lokaltrafiken. Stationen Trekanten på Tvärbanan ligger bara omkring 100 meter från oss.

EFTER UTBILDNINGEN

Som färdigutbildad undersköterska har du väldigt stora möjligheter att få jobb. Din kompetens är en stor bristvara och det är svårt att få tag i behöriga undersköterskor. SKL (Sveriges kommuner och landsting) har bedömt att det under perioden 2013-2022 kommer att behövas 129 000 nya undersköterskor och vårdbiträden.

Efterfrågan är alltså stor efter utbildade och behöriga undersköterskor och du har många olika möjligheter att söka dig till. Du kan t ex jobba som boendestödjare på ett LSS-boende, som undersköterska inom äldrevården, inom sjukvården eller inom psykiatrin. Du har också möjlighet att arbeta som personlig assistent. Dina arbetsuppgifter kan variera en del beroende på vilken inriktning och arbetsplats du arbetar på.

När du arbetar inom funktionsnedsättningsområdet innebär ofta ditt arbete att du arbetar i en brukares hem eller i en grupp- eller servicebostad. Dina arbetsuppgifter kan bestå i att vara ett stöd när det gäller måltider, kommunikation eller att ta föreskriven medicin.

Undersköterskor inom pskykiatrin kan arbeta både som skötare inom psykiatrin eller som boendestödjare. Arbetet är väldigt varierande och utgår från den psykiskt funktionsnedsatte. En viktig uppgift är att stötta brukaren att klara av så mycket som möjligt på egen hand. Det kan till exempel rör sig om att laga mat, betala räkningar eller ta kontakt med olika myndigheter.

Som undersköterska inom sjukvården arbetar du ofta på sjukhus eller vårdcentral och dina arbetsuppgifter ser olika ut beroende på var du har din arbetsplats. På en vårdcentral kan din vardag bland annat bestå av att göra vissa provtagningar eller beställa förråd. På ett sjukhus kan dina arbetsuppgifter bestå av att assistera sjuksköterskor eller läkare under undersökning eller behandling.

I ditt arbete som undersköterska inom äldreomsorg är det vanligt att jobba inom hemtjänsten eller på ett äldreboende och dina arbetsuppgifter kan bestå av bland annat sköta medicinering, lägga om och sköta sår eller hjälpa till med den personliga hygienen.

Kontakta oss


UTBILDA DIG TILL BARNSKÖTARE ELLER ELEVASSISTENT I STOCKHOLMs län

Det saknas behörighet personal inom skola och förskola. Genom att utbilda dig till barnskötare eller elevassistent så blir du eftertraktad på arbetsmarknaden! Läs en gymnasial barn- och fritidsutbildning och utbilda dig till barnskötare eller elevassistent hos Hermods i Stockholm! Ansök via vuxenutbildningen i din hemkommun.

YRKESUTBILDNING INOM BARN OCH FRITID

Yrkesutbildningen till barnskötare eller elevassistent är indelad i en basdel på 900 poäng och därefter väljer du inriktning och läser en påbyggnadsdel på 400 poäng. Påbyggnadsdelen ger dig möjlighet att studera antingen för att bli barnskötare eller för att kunna arbeta som elevassistent. Totalt läser du 1400 poäng och utbildningen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Bas:

  • Hälsopedagogik
  • Kommunikation
  • Lärande och utveckling
  • Människors miljöer
  • Specialpedagogik 1
  • Pedagogiskt ledarskap*
  • Pedagogiska teorier och praktiker *
  • Grundläggande vård och omsorg
  • Etnicitet och kulturmöten

Påbyggnad Barnskötare

  • Barns lärande och växande
  • Skapande verksamhet
  • Pedagogiskt arbete*

Påbyggnad Elevassistent

  • Barns lärande och växande
  • Specialpedagogik 2
  • Pedagogiskt arbete*

*Kursen innehåller apl (arbetplatsförlagt lärande)

De obligatoriska momenten så som HLR och metodövningar genomförs i våra lokaler på Lövholmsvägen 18. Du kan ta dig dit via lokaltrafiken. Stationen Trekanten på Tvärbanan ligger bara omkring 100 meter från oss.


STUDIESTART OCH ANSÖKAN

Utbildningen startar fem gånger per år och du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja då med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategori Barn och fritid.

EFTER UTBILDNINGEN

När du har slutfört din utbildning så är du eftertraktad inom branschen och du kan till exempel söka jobb både inom förskola men även inom skola. Just nu är det stora barnkullar som föds och det krävs utbildad och behörig personal inom förskola och skola. Dina chanser att få jobb efter avslutad är alltså goda.

Barnskötarens arbetsplats kan vara på en förskola i team med förskollärare men den kan även vara hemma i det som kallas för familjedaghem. På förskolan är det läroplanen för förskola som ligger till grund för det pedagogiska arbetet. Det är förskollaräraren som leder arbetet men det dagliga arbetet gör man tillsammans. I dagsläget ligger en genomsnittlig lön för en barnskötare på ca 23 100 kr/månaden.

Elevassistentens arbetsplats är i skolan där din roll är att hjälpa och stödja elever som behöver hjälp för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna är varierande men består till stor del att hjälpa till att hitta lösningar som fungerar för elever. I klassrummet är det läraren som har huvudansvaret och din uppgift är att följa lärarens instruktioner och anpassa dem till eleven. En genomsnittlig lön för en elevassistent ligger på ca 22 300 kr/månaden.

Kontakta oss