×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

YH-utbildningen Eco Sale (green account manager) är en unik säljutbildning, med fokus på hållbarhet, som ger dig en grundläggande kompetens inom miljö och klimatfrågor i kombination med grunderna i sälj och marknadsföring. Utbildningen ger dig en gedigen kompetens och säkerhet för att kunna påverka omgivningens beslutsfattare att välja framtidens miljösmarta lösningar och ha fokus på en hållbar utveckling (Sustainable Development).

Det hållbara perspektivet finns med genom hela utbildningen vilket gör den unik jämfört med en traditionell säljutbildning. Du lär dig den klassiska säljcykeln och olika säljtekniker samtidigt som du fokuserar på det mest hållbara alternativet gällande produkt/tjänst. Du lär dig även att granska och säkerställa att den bakomliggande kedjan (råvaruproduktion, tillverkning och logistik) är hållbar, rättvis och miljösmart så att det inte blir greenwashing.

Vår omvärld förändras drastiskt hela tiden och hållbarhet och miljö ligger överst på agendan för de flesta. Privatpersoner och företag strävar efter att hitta hållbara och klimatsmarta lösningar kopplat till de globala målen i Agenda 2030 ─ en handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet.

” – Att miljön ligger i fokus för många kan vi delvis tacka Greta Thunberg och den Gretaeffekt som har anammats av miljontals människor världen över.

Det räcker dock inte att bara tycka att miljön är viktig, det måste resultera i förändrade val och vanor för såväl oss själva som våra medmänniskor. Genom kunskap kan du påverka dina medmänniskor och lära andra att det finns bättre alternativ!

Utbildningen Eco Sale – green account manager är den enda sälj- och marknadsföringsutbildningen med tydligt hållbarhetsfokus. Efter din examen kan du tex jobba med komplex försäljning av solceller till Sveriges fastighetsägare eller marknadsföra elbilar mot kommuner och landsting m.m. Nu har du chansen att vara med och påverka din gröna framtid.”

– Lars Utbildningsledare

 

Utbildning passar dig som är vill karriärväxla och arbeta med hållbarhet och försäljning eller för dig som redan arbetar med försäljningen, och vill ta nästa steg i karriären genom att kompetensutveckla dig med hållbarhet som spetskompetens.

Det råder brist på denna kompetensen på arbetsmarknaden, och därför finns stor efterfrågan på personal. Utbildningen har nära samverkan med olika företag inom bl.a. bilindustrin, solcellsindustrin och rekryteringsföretag som står på kö för att ta emot arbetskraft och LIA-praktikanter. YH-utbildningen Eco Sale gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via vår lärplattform eller via online-möten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen totalt två fysiska träffar som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för klassen och utbildare att träffas.

En del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats

Utbildningen innehåller LIA – lärande i arbete, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet under studietiden, den är förlagd i slutet av utbildningen.  9 av 10 studerande får jobb efter examen, många på sin LIA-plats.

Kurser:

Affärsekonomi (25p)

Affärsjuridik med hållbarhetsfokus (30p)

Branschkunskap ecoproducts (20 p)

Examensarbete (15p)

Förhandlingsteknik (15p)

Försäljning B2B

Hållbara produkter (15p)

LIA (20p)

Marknadsföring – hållbart och eko (20p)

Online marketing B2B, B2C/ Digitala kanaler (15p)

Produktbaserad affärsengelska (15p)

Projektledning (20p)

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen får du färdigheter/kunskaper/kompentenser inom b.la:

  • Självständigt hantera lämpliga marknadsföringsmodeller/metoder samt genomföra marknadsanalyser.
  • Hantera säljcykelns olika steg, självständigt hantera olika säljverktyg samt hantera klassificering av kund och behovsanalys.
  • Kunna göra riskanalyser av företagets marknadsföringstaktik för hållbarhet för att kvalitetssäkra att företaget är trovärdigt i sin leverans till konsument.
  • Självständigt skapa, tolka och analysera budgetar, investerings-, lönsamhets-, kostnadskalkyler och årsredovisningar, obehindrat hantera branschenliga ekonomiska begrepp.

Efter utbildningen kan du bl.a. arbeta som:

Green account manager

Sustainability account manager

Produkt – och kvalitetsansvarig

Specialiserad säljare för hållbara produkter (Eco Sale)

Säljare B2B inriktning eko (hållbarhet)

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

  • Engelska 6 
  • Matematik 2 
  • Samhällskunskap 2 
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Minst 6 månaders erfarenhet av arbete inom försäljning eller motsvarande

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  


Välj ort