×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Ett yrke för problemlösaren

Ana utbildar sig till internationell transportlogistiker. Det är en fartfylld och spännande bransch som Ana ser fram emot att starta en karriär inom.

Innan Anna påbörjade sin utbildning arbetade hon inom bland annat jordbruk och handeln. De arbetsuppgifter hon gillade mest var av logistisk karaktär vilket fick henne att börja fundera på att karriärväxla.

- Jag tyckte om alla planeringsdelar så jag bestämde mig för att byta yrke till något inom logistik så att jag kan arbeta med det jag tycker är kul.

Ana sökte efter utbildningar som passade hennes intresseområde. Tillslut hittade hon Hermods Yrkeshögskola och utbildningen Internationell transportlogistiker som hon tyckte innehöll alla delar hon önskade.

- Jag vill arbeta inom transport- och logistikbranschen då det är en bred bransch i ständig utveckling och med många olika ingångar.

Varför valde du Yrkeshögskola?
- Jag kände till Yrkeshögskolan som koncept sen innan och visste att det krävdes vissa förkunskaper. Eftersom jag har arbetat med vissa delar innan räckte min erfarenhet för behörighet. Yrkeshögskolan är ett bra koncept för dem som vill förbättra eller fördjupa sina kunskaper inom olika branscher.

Vad är det bästa med utbildningen?
- Det bästa med utbildningen är den stora mängden praktik och möjligheten att få arbeta praktiskt ute på olika företag inom branschen.

Anna gjorde sin första LIA hos företaget DHL på deras tullavdelning.

-Jag tyckte att tullverksamheten var väldigt intressant och vill lära mig mer om tullhantering. Jag fick testa på olika uppgifter där och blev även erbjuden sommarjobb efter praktiken.

Vad går yrket som transportlogistiker ut på?
- Planering framförallt. Du har många bollar i luften samtidigt och du hanterar olika typer av flöden. Inte bara inom transport utan också inom lager, terminal och varuflöden. Du behöver lösa olika problem och kunna prioritera.

Vem passar yrket för?
- Transportlogistiker passar för den som tycker om när det händer mycket. Man måste vara stresstålig. Det är spännande och intensiva dagar och varje dag är olik den andre. Du ställs inför nya problem varje dag som du måste lösa. Det kräver att man har energi.

Hur ser du på jobbmöjligheterna framöver?
-Jag är optimistisk! Jag kommer ha en examen inom logistik och det är oftast ett krav numer inom branschen.

OM

Namn: Ana Diatchkova
Utbildning: Internationell transportlogistiker