×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Ville arbeta med människor och ha varierande arbetsdagar

Ida studerar till tandsköterska på Hermods Yrkeshögskola. Hon valde yrket för att få arbeta med människor, ha varierande arbetsuppgifter och möjlighet att vidareutvecklas inom yrket.

Ida studerar till tandsköterska på Hermods Yrkeshögskola

Ida läste ekonomi på gymnasiet med tanken om att starta eget. Efter några ströjobb som bland annat personlig assistent utbildade hon sig till nagelterapeut och startade egen verksamhet. Dock har hon alltid varit intresserad av att utbilda sig till tandsköterska eller tandhygienist.

- Tankarna fanns alltid där men jag var inte beredd att flytta för att utbilda mig. När jag såg i tidningen att Hermods hade startat utbildningen Tandsköterska i Karlskrona så nappade jag direkt, berättar Ida.

- Många i klassen har gjort lite allt möjligt innan. De flesta sökte den här utbildningen av samma anledning, att få jobba med människor, ha varierande arbetsuppgifter och kunna fortsätta utvecklas inom sitt yrke.

Ida kände inte till Yrkeshögskolan innan hon påbörjade sin utbildning. Nu i efterhand uppskattar hon utbildningsformen och det nära samarbetet med arbetslivet.

-Utbildningen startar bara om det finns ett behov på arbetsmarknaden och innehållet riktar sig verkligen mot arbetslivet.

Vad har varit bäst med utbildningen?

- Klassen och läraren. Jag har fått många nya vänner och vi har väldigt roligt ihop. Läraren och föreläsarna har varit väldigt tillmötesgående för våra önskemål. De är otroligt engagerade och vill att vi lyckas. Sedan är utbildningen väldigt kort. Ett och ett halvt år är ingenting. Det är väl investerad tid i min framtid.

Ida gjorde sin LIA hos Folktandvården och på en privatklinik i Karlskrona. Att få testa på båda verksamheterna är ett krav i utbildningen. LIA:n har vart väldigt lärorik tycker hon.

Hur ser planerna ut efter utbildningen?

-Till en början vill jag arbeta ett tag som tandsköterska för att få lite kött på benen. Sen kanske jag studerar vidare till tandhygienist eller operationstandsköterska i framtiden.

OM

Namn: : Ida Svensson
Utbildning:: Tandsköterska