Vill du få uppdateringar om kommande datum, nyheter och påminnelser för utbildningen?
Fyll i formuläret så håller vi dig informerad.
Obs! Det här är en intresseanmälan och inte en ansökan.
Produktionstekniker inriktning livsmedel
OM UTBILDNINGEN
Vill du bidra till Sveriges mål om att bli mer självförsörjande inom livsmedelsproduktion? För att nå dit behövs det fler tekniker som kan området. Inte bara som operatörer utan som produktionstekniker med uppgift att skapa hållbara kvalitativa produktionssystem.
Som produktionstekniker inom livsmedel är din främsta uppgift att se till att produktionen genomförs så effektivt som möjligt. Det innebär att du ofta är involverad i att planera och schemalägga produktionsflöden, övervaka maskiner och utrustning samt lösa eventuella produktionshinder. Det kan även innebära att du får ansvar för att införa och upprätthålla säkerhets- och hygienstandarder så att livsmedlen uppfyller regler och kvalitetskrav.
Hermods utbildning Produktionstekniker inriktning livsmedel innehåller även hållbarhetsaspekter. I ljuset av globala kriser blir kunskap för att skapa produktionssystem som inte bara är effektiva utan också miljövänliga avgörande för framtiden. Genom att utbilda dig till produktionstekniker på Hermods kommer du att spela en aktiv roll i att säkra framtidens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.
Med ökad medvetenhet om vikten av inhemsk livsmedelsproduktion är behovet av kompetenta produktionstekniker högre än någonsin. Utbildningen rustar dig med den kompetens som arbetsgivare söker, vilket öppnar dörrar för spännande karriärmöjligheter.
Våra studerande berättar…
”Det här är en utbildning för dig som är intresserad av teknik, problemlösning och vill vara en del av en bransch som är både viktig och framtidssäker. Livsmedelsindustrin behöver tekniskt kunniga personer som förstår produktion, kvalitet och hållbarhet och det är precis den kompetens du får här.” – Emelie Midbeck, utbildningsledare Hermods Yrkeshögskola
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Studieform Utbildningen Produktionstekniker inriktning livsmedel genomförs på distans.
Utbildningen innehåller två LIA-perioder, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.
Kurser för programmet Produktionstekniker inriktning livsmedel:
Arbetsmiljölagar och regler
Digitalisering av industriproduktion
Examensarbete
Grundläggande automation
Hållbart ledarskap och HR
Lärande i arbete (LIA) 1
Lärande i arbete (LIA) 2
Logistik, varuflöden och produktionsplanering
Miljölagar och hantering av livsmedel
Produktionsekonomi
Produktionsteknik – Hållbarhet och LEAN
Strategiskt underhålls- och säkerhetsarbete
EFTER UTBILDNINGEN
Efter utbildningen till Produktionstekniker inriktning livsmedel kan du påbörja en karriär för att jobba som till exempel automationstekniker livsmedelsproduktion, livsmedelstekniker, processtekniker livsmedel eller produktionstekniker livsmedel.
Du kommer att ha kunskap och kompetens inom bland annat:
Bedöma och föreslå säkerhetsåtgärder
Digitala verktyg och automatiserade processer
Produktionsplaneringen och drift av produktion samt personal på ett hållbart sätt
Planera för hållbara transporter, leveranser och varuflöden
Planera för underhållsarbete
Personalfrågor
Hållbar produktionsplanering
Beräkningar och prognoser för lönsamhet
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
För att bli antagen till utbildningen Produktionstekniker inriktning livsmedel krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:
Lägst betyget E/3/G i Teknik 1
Saknar du behörighet?
Om du saknar behörighet så kan du läsa in ämnen hos oss inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Kursen, som är avgiftsfri, är på distans och förbereder dig i de ämnen som du saknar. Du läser den online, i egen takt, under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.
För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför.